Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Active Member @ Gagarin (1 & 2/10/2010) live report

Δύο βραδιές , 8 περίπου ώρες ,120 κομμάτια. Μετά από αρκετούς μήνες αποχής από τα συναυλιακά δρώμενα οι Active Member επέστρεψαν σε πλήρη σχηματισμό και με γεμάτες τις μπαταρίες για δύο live των οποίων η κεντρική ιδέα –αν μη τι άλλο- δεν είναι από τις πλέον συνηθισμένες. Το σχέδιο ήταν το εξής : Δύο ημέρες στο Gagarin από 60 κομμάτια η κάθε ημέρα, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Και ενώ το εγχείρημα θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την προσέλευση ,το Gagarin ήταν σχεδόν sold out και τις δύο βραδιές με τον πιστό στα εκάστοτε ραντεβού κόσμο να παραμένει όρθιος για τις περίπου 4 ώρες την κάθε ημέρα.
Ο συναυλιακός μαραθώνιος ξεκίνησε περίπου στις 10 την Παρασκευή (1/10) με τον B.D. Foxmoor ,το DJ Moya ,τoν Jamoan και τον Brak να κάνουν την αρχή ενώ λίγο αργότερα υποδεχτήκαμε και την Sadahzinia . Θα ήταν σχεδόν ανώφελο να αναφερθεί κανείς εκτενώς στο playlist –Στη Χάση και στη Φέξη, Εγώ φταίω, Φυσάει κόντρα, Νύχτωσε απόψε νωρίς , Περί φόβου , Μαγιάτικο , και πολλά ακόμα ενώ να σημειώσουμε και τα εκτός προγράμματος Madnifestah με την συμβολή του Totem και του Στη Φωτιά μια από τις σκοτεινές μπαλάντες του B.D. Foxmoor και του Jamoan από το ακυκλοφόρητο project La bruja muerta. Η πρώτη μέρα μας βρήκε στην λήξη της όπως πάντα μια αγκαλιά υπό τους ήχους του Νανουρίσματος με το οποίο ανανεώσαμε το ραντεβού για την επόμενη.
Το Σάββατο κάποιοι ήρθαν προθερμασμένοι από την προηγούμενη και οι υπόλοιποι με την ανυπομονησία που συνοδεύει πάντα τα live μετά από μεγάλα διαστήματα απουσίας – οπότε η ατμόσφαιρα εξελίχθηκε σε εκρηκτικότατη . Πάμε ,Πύρινο Βιος , Χρέωσέ τα στη φωτιά , Ξεπεσμός , Άτυχο για ποίημα με την επί σκηνής παρέα σε μεγάλα κέφια να μας χαρίζει το δεύτερο κατά σειρά 4ωρo και τον κόσμο να παραμένει ακούραστος μέχρι την λήξη την οποία σήμανε η εισαγωγή του Σκιάχτρου και έτσι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα γίναμε μια μεγάλη Low Bap αγκαλιά και καληνυχτίσαμε τους Active Member.

περισσότερα + videos στο: http://www.cosmo.gr/ArtsEnt/291279.html