Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Γυάλινη Σφαίρα + Υπόνοια

20/11/2006
«Γυάλινη Σφαίρα» - «Υπόνοια». Δύο Χιώτικα Low Bap Groups που αξίζουν την προσοχή
ME AΦOPMH TO TPAΓOYΔI: «ΞHMEPΩMA 17HΣ NOEMBPH»

Η «Γυάλινη Σφαίρα» είναι ένα μουσικό σχήμα που φτιάχτηκε το 2004 και σήμερα απαρτίζεται από τρία μέλη, όλα με κοινό τόπο καταγωγής, τη Χίο. Ανήκει στην «Pandomima» (μια παρέα παιδιών που συνεργάζονται μουσικά), που με τη σειρά της ανήκει στην οικογένεια των Low Bap Warriors (τα Group που κάνουν Low Bap κοντά στους Active Member).
Ο Λέκτορας (Κώστας Μακρυνός, στίχοι - παραγωγή) ασχολείται με τη μουσική από το 1998 και πλέον εργάζεται στο Low Bap δισκάδικο - στέκι “Intro” στο Πέραμα. Παράλληλα συμμετέχει και στην ομάδα παραγωγής της 8ctagon, Blasphemy Ent.
Ο Kingeorge (Γιώργος Γεωργαλάς, στίχοι) είναι το δεύτερο μέλος, που ασχολείται με το Low Bap από το 2000 και τώρα είναι φοιτητής νομικής στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα ασχολείται με το Graffiti και το γράψιμο.
Το τρίτο μέλος, που προσχώρησε λίγο αργότερα στο σχήμα, είναι ο Dj Dark Illusion (Μανώλης Περρίκος, Scratches - παραγωγή). Ασχολείται με το Djing τρία χρόνια και είναι φοιτητής στη Μυτιλήνη.
 

Η «Υπόνοια» είναι ένα άλλο μουσικό σχήμα δημιουργημένο από τον Flykid, έναν ακόμα Χιώτη. Ο Flykid (Μικές Γλύκας, στίχοι - παραγωγή) ασχολείται με το Low Bap από το 2002. Η φιλία που συνδέει τα μέλη των δύο Group τα έχει οδηγήσει σε αρκετές επιτυχημένες συνεργασίες.
Η «Γυάλινη Σφαίρα» έχει συμμετάσχει στις δυο τελευταίες δισκογραφικές δουλειές της «Pandomima», “Μπάτε σκύλοι αλέστε” και “Goena: The Mixtape”, με την τελευταία να διανέμεται από τη δισκογραφική εταιρεία των Active Member, την 8ctagon. Τα μέλη της ξεχωριστά έχουν συμμετάσχει σε αρκετά Low Bap Demo CD, τα οποία κυκλοφόρησαν κατά καιρούς, κυρίως Underground.
Επίσης έχει εμφανιστεί σε αρκετά Lives διοργανωμένα είτε από τους Active Member, είτε από άλλους φιλικούς φορείς.
Η «Γυάλινη Σφαίρα» στηρίζει το Low Bap και κάποιες ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες του, όπως το No Sponsors Movement www.nonsponsors.org. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνεχείς μουσικές αλλά και λοιπές “αταξίες” των Active Member αξίζει να επισκεφθείτε το www.lowbap.com.

“...λίγα λόγια για το ξημέρωμα:
Το ξημέρωμα της 17ης γράφτηκε δυο χρόνια πριν όταν στο σχολείο μας ζητήθηκε να τραγουδήσουμε ένα τραγούδι στη γιορτή. Οι στίχοι είναι του Kingeorge ενώ η παραγωγή, όπως τελικά διαμορφώθηκε, είναι του Flykid.

...λίγα λόγια από το ημερολόγιό μου:
...μας ανατέθηκε λοιπόν να γράψουμε ένα τραγούδι για τη γιορτή του σχολείου. Έγραψα το ξημέρωμα που με πολύ καλή μουσική και φράσεις από ντοκουμέντα της εποχής έγινε ένα πολύ δυνατό κομμάτι. Ήμασταν αρκετά αγχωμένοι. Επρόκειτο να τραγουδήσουμε μπροστά σε όλο μας το σχολείο, και όχι μόνο δηλαδή, αφού είχαν μαζευτεί παιδιά και από άλλα σχολεία! Και μάλιστα θα τραγουδούσαμε Low Bap, ένα είδος εντελώς ξένο για τα παιδιά (πολλά από τα οποία μας κοροΐδευαν για τη μουσική μας)! Είπαμε το κομμάτι χωρίς λάθος και αυτό που ακολούθησε ήταν αξέχαστο. Όλοι χειροκροτούσαν δυνατά, άλλοι ήταν δακρυσμένοι! Για δες που καταφέραμε να τους αγγίξουμε, σκέφτηκα. Κατεβήκαμε από την σκηνή και το χειροκρότημα δεν σταματούσε με τίποτα. Ήταν στ’ αλήθεια ζεστό και όμορφο. Όχι για μας, αλλά για τις ψυχές που έφυγαν τότε...
Kingeorge»

Eπιμέλεια - παρουσίαση
Aργύρης Bλάττας
avlattas@otenet.gr