Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Active Member: Η πιο μεγάλη νύχτα στο Βοτανικό | Συνέντευξη


Οι Active Member λειτούργησαν ως βασικός πυρήνας από τις αρχές τις δεκαετίας του ’90 για όσους ήθελαν να έρθουν πιο κοντά στο low bap. Από τότε έχουν αλλάξει πρόσωπα και πράγματα και μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας έχουν παράγει πολλά τραγούδια, είτε με τον συμβατικό δισκογραφικό τρόπο είτε με δικούς τους μηχανισμούς αποποιούμενοι εδώ και χρόνια τους χορηγούς στην τέχνη τους. Ο B.D.Foxmoor ταυτισμένος με τους Active Member και ιδρυτής τους μας μίλησε για αυτά τα 20 χρόνια, για το hip hop, για τον φασισμό και τα μελλοντικά του σχέδια. Ήρεμος και επιβλητικός χαράζει τη δική του τροχιά στην ελληνική πραγματικότητα και θεωρεί τους έντεχνους και τους σκυλάδες το ίδιο πράγμα.

Τι βλέπετε να έχει αλλάξει στον μουσικό σας χώρο εδώ και 20 χρόνια από όταν και ξεκινήσατε να λειτουργείτε ως πυρήνας στη χώρα μας για αυτό το είδος μουσικής;
Ο κώδικας που χρησιμοποιούμε εμείς για να επικοινωνήσουμε μουσικά με τον κόσμο είναι ο κώδικας του hip hop. Όταν ξεκινούσαμε η βασική μας ανησυχία ήταν να βρούμε άλλες θεματικές από αυτές που χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή στο παγκόσμιο hip hop. Θέλαμε όλο αυτό να μπορούμε να το φέρουμε στα μέτρα μας ώστε να μπορούμε να το στηρίξουμε. Όταν ξεκινήσαμε η στάση μας ξένισε πολύ κόσμο. Πιστεύω ότι με τα χρόνια δικαιώθηκα για αυτή μου την επιλογή γιατί τελικά ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Το hip hop, στο οποίο αναφέρθηκες, βλέπουμε ότι σε μεγάλο βαθμό έχει εκφυλιστεί.
Το hip hop αφέθηκε τελείως στα χέρια του lifestyle και χρησιμοποιήθηκε ανάλογα. Το hip hop παγκοσμίως έχει περάσει από σαράντα κύματα. Εδώ στην Ελλάδα έχει μια πιο φυσιολογική ροή εξέλιξης. Ως ένας απλός κώδικας που εκπαιδεύεται από τη ζωή, παιδεύεται, γεμίζει, ανοίγει τους ορίζοντές του και διευρύνει τις θεματικές του ως ένα παιδί ανήσυχο που μεγαλώνει μέσα σε μία λογική ροή. Κάπως έτσι έχει συμβεί και με το lowbap και τους Active Member όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στο musicpaper.gr πατώντας εδώ