Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Συνέντευξη B.D.Foxmoor στο musiccorner.gr

«Ελπίζω ότι ο παλιός κόσμος καταστρέφεται και ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο. Ας είναι καλά ο κόσμος και εγώ …θα γίνω ξανά μάγειρας!».

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη Φωτεινή Κοκκινάκη
Φωτογράφηση: Θαλίνα Καρπούζη
Music Corner – 23/4/2013

“Γνώρισα” τους Active Member το καλοκαίρι του 2006. Θα σκεφτεί κανείς ότι άργησα αλλά απαντώ: Καθόλου! Ήμουν τότε 16 χρονών. Ακριβώς στην ηλικία που ξεκινούσε να με νοιάζει όλο και περισσότερο τι συμβαίνει τριγύρω, πάνω εκεί που αναρωτιόμουν τι είναι αλήθεια και τι όχι… Ήταν η καλύτερη στιγμή για να με βρει η μουσική τους και να με αγγίξουν οι στίχοι τους. Ότι άκουγα από εκείνους έμοιαζε πάντα αυθεντικό και ειλικρινές.
Θυμάμαι σαν να ήταν χθες το φίλο που μου έφερε το CD τους, να με παρακινεί να δώσω προσοχή στους στίχους και να παθιάζεται ακούγοντας “Πίσω δε γυρνάω”. Θυμάμαι σαν τώρα αυτή την αίσθηση ότι μόλις ανακάλυψα κάτι σπουδαίο και τώρα, κάποια χρόνια μετά, δεν έχω αλλάξει καθόλου γνώμη, αντίθετα, έπειτα από μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Μιχάλη Μυτακίδη, συνειδητοποιώ και πάλι ότι τα απλά λόγια είναι που κάνουν τη διαφορά…

Music Corner: Ας ξεκινήσουμε από το live που ετοιμάζετε πυρετωδώς αυτό τον καιρό, «Την πιο μεγάλη νύχτα» όπως τιτλοφορείται, που θα γίνει στο Βοτανικό, στις 27 Απριλίου.
Μιχάλης Μυτακίδης (B.D. Foxmoor / Active Member): Αυτή τη βραδιά την ονομάσαμε έτσι γιατί θα είναι μεγάλη σε ουσία αλλά και σε διάρκεια. Είναι ένα οδοιπορικό στη δισκογραφία μας και θα καταπιαστούμε με όλες τις μουσικές αισθήσεις και τα ηχοχρώματα που έχουμε χρησιμοποιήσει κατά καιρούς. Θα μας βοηθήσουν σε αυτό κάποιοι φίλοι που θα βρίσκονται εκεί: ο Rodney P. και ο Skitz που είναι οι πατριάρχες του ακουστικού hiphop, o Jahcoustix, ένα παιδί από τη Γερμανία που κάνει reggae, ο LucaLesson, ο Ελληνοαυστραλός που είναι βραβευμένος σε ολόκληρο τον κόσμο στο slumpoetry και ο Νίκος Ξύδης, με τον οποίο ετοιμάζουμε μαζί κάποια καινούρια projects. Το πρόγραμμα χωρίζεται κατά κάποιο τρόπο σε θεματικές και θα κρατήσει 5 με 6 ώρες!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέντευξη στο musiccorner.gr